Att hyra bil

Här kan du hitta lite allmän information om att hyra bil hos oss.

Betalning

Vi accepterar de flesta välkända kreditkort/betalkort (ej kontanter). Den beräknade hyreskostnaden betalas i förskott.

P-böter, avgifter & trängselskatt

Hyresmannen svarar för samtliga till följd av parkerings- eller andra trafikförseelser uppkomna böter eller kostnader under hyresperioden. Parkeringsböter skall omgående betalas av hyresmannen. Om så ej sker debiteras förutom boten en expeditionsavgift på 200 kr per förseelse och påminnelse. Norsk vägtull faktureras hyrestagaren i efterhand med en expeditionsavgift på 50 kr. Trängselskatt för Göteborg och Stockholm ingår i våra ordinarie priser.

Tankning

När man hyr bil hos oss är bilen fulltankad vid utlämning och skall återlämnas fulltankad. Drivmedel ingår ej. Vi vill att man tankar från en närliggande bensinstation i vårt område för att den skall vara så fulltankad som möjligt till nästa kund. Visa tankkvitto från sista tankningen till vår personal om möjligt.
Om bilen inte är fulltankad vid återlämnande debiteras en högre avgift än gällande bränslekostnad/liter.

Avbokning

Vill man avboka sin hyrbilsbokning måste man göra detta per telefon minst 24 h före utsatt upphämtningstid (under öppettider). Om detta ej görs debiteras en avgift på 500 kr.

Ungdom

Hos oss kan du hyra bil bara du har giltigt körkort. Man måste dock ha fyllt 24 år för att få hyra bilstorlek Corolla TS, mellan kombi, och uppåt. Om en skada uppstår på hyrbilen och föraren är under 24 år tillkommer en ungdomssjälvrisk på 2500 kr/ skada.

Lokal uthyrning

Vi är lokala uthyrare och tillåter ej envägsförhyrning. Bilarna hämtas och lämnas på samma kontor. För prislista, klicka här.

Självrisker och övriga hyresvillkor

I våra priser ingår skadekostnadsreducering. Denna försäkring reducerar självrisken från 12500 kr till 6500 kr (9000 kr för ungdom) på vagnskada. Självrisken kan reduceras ytterligare till 1000 kr (3500 kr för ungdom) för personbilar och 2000 kr (4500 kr för ungdom) för buss och transportbil vid tecknande av en extra skadekostnadsreducering. Den kostar 140 kr/dygn för personbilar och 170 kr/dygn för buss och transportbil.
För övriga villkor och försäkringsmoment se våra allmänna hyresvillkor.

Köra utomlands?

Hyr du bil hos oss kan du köra bilen i hela Skandinavien (Sverige, Norge & Danmark) för en kostnad per hyrestillfälle på 375 kr. Skriftligt tillstånd från uthyraren krävs . Säg till oss på plats när du skall hyra.
Om du  vill köra ut med bilen i övriga Europa tillkommer utlandsavgift, 300kr/dygn, max 15dygn .
Vi tillåter inte utlandskörning till alla länder. Bilarna får ej brukas i forna Öststatsländerna. Vid frågor kontakta oss för mer information.

Har du krockat din privata/företagets bil och behöver en ersättningsbil?

Har olyckan varit framme? Behöver du en ersättningsbil när din bil är på reparation? Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag. Kontakta oss för priser och mer information.
031-7502480 Mölndal, 031-7252380 Bäckebol.

Skötsel utav hyrbil

Vid återlämnandet skall fordonet lämnas i samma skick som vid avhämtandet. Om bilen vid återlämnandet är nedsmutsat eller vanvårdat utöver vad som följer av normal användning tar vi ut en extra rekonditioneringsavgift.
Våra bilar är pälsdjursfria samt rökfria. Om det önskas en djurtillåten bil, var vänlig kontakta oss.

Körkort & bokning

Personen som bokar hyrbilen hos oss måste uppvisa giltigt körkort. Vid bokning av hyrbil från oss görs en kreditförfrågan (UC) och en kontroll mot Biluthyrarna Sveriges informationslista på de personnummer som angivits.
Om det finns betalningsanmärkningar eller övriga anmärkningar registrerat så kan ej bokning fullföljas.